om os

På vores tagterrasse, får du en udsigt udover det sædvanlige. Så kig forbi og mærk stemningen af ferie.

Vi vil elske at sørge for frokost til de lokale virksomheder – så hvis I står og mangler en frokost ordning, et uforpligtende tilbud eller en anden snak om hvordan vi kan hjælpe hinanden, så er i mere end velkommen til at kontakte os på: Victor@hjortholms.dk  

hjortholms-bistro-no1

Åbningstider


Åbningstider

Mandag – Lukket

Tirsdag – Lukket

Onsdag – Lukket

Torsdag – 17.00 – 21.00 

(STEGT FLÆSK AD LIBITUM) 

Ikke Alm. menukort denne dag. 

Fredag – 17.00 – 21.00 

Lørdag – 12.00 – 21.00 

Søndag 12.00 – 17.00 

(Køkkenet lukker 1 time før)

 

Søndag D. 20.10 – Kagebord 

Bordreservation kl 10.00 eller 14.00 

Der serveres ikke fra Alm. menukort denne dag. 

 

Ishus 

Ishuset er lukket for denne sæson

Ved arrangementer eller mad ud af huset 

Kontakt os på 

Mail.: Victor@hjortholms.dk

Kontakt os

Har du spørgsmål er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Du kan kontakte os på følgende måder:

hjortholms-bistro-no1_dessert

HISTORIE

Café Hjortholm

Det gamle rødstenshus blev opført i 1934 af skytten fra Rosendal Gods, som havde fået eller købt grunden af Godsejer Helge Knuth. Navnet ”Hjortholm” har huset haft siden 1934 og er formodentlig afledt af Skyttens arbejde på Rosendal Gods.

I 1965 opførte bager Christian Povelsen café til bygningen og opkaldte caféen efter husets oprindelige navn heraf ”Café Hjortholm”.

Christian Povelsen var ikke hvem som helst. Herunder kan I læse noget af den artikel, der blev skrevet i Dagbladet, Sjællandske i forbindelse med hans 100 års fødselsdag.

”Den 100-årige der sejlede på verdenshavene og blev fejret i sit eget selskabslokale”

”Det var helt præcist 8. april 1940, bager Christian Povelsen afmønstrede Jutlandia

– Der var ikke så meget bud efter flødeskumskager i Danmark i de dage og da slet ikke i  Nakskov Havn. Så jeg søgte til Tyskland, hvor der stadig var arbejde at få, fortæller Christian Povelsen.

Inden krigen satte en stopper for Christian Povelsens verdensomsejling, havde han nået at besøge fem kontinenter. Være fem gange i Japan – og et skjold fra en stor skildpadde minder hver dag Christian Povelsen om besøget på Filippinerne.

– Selandia var verdens første dieseldrevne skib. Det var en revolution inden for skibsfart, og alle ville se og høre mere, når vi ankom, fortæller Christian Povelsen.

På langturene øvede han sig på konditor-kagerne og den erfaring skaffede ham i 1940 arbejde som chefkonditor på Grand Hotel i Nürnberg.

Her mødte han Barbara (Betty), som han i 1944 fik med hjem til Danmark, til bageriet først i Sandved, siden i Faxe Ladeplads og altså de sidste mange år på Hjortholm.

– Jeg tror, det er hende, der har holdt mig i live så længe. At vi har haft et godt ægteskab og altid har arbejdet godt sammen, konstaterer Christian Povelsen.

Barbara Povelsen døde for nogle år siden, men Christian Povelsen bor stadig på Hjortholm – dog er han rykket ned i stueetagen….”

Faxe – 05. april 2017

Af Cecilie Hänsch

Hjortholms Bistro No1 – Stedet du ikke glemmer..

I mange år dannede Strandvejen 80 rammen om Restaurant Hjortholm, og nu varer det ikke længe, før man igen kan få stillet både sult og tørst, mens man nyder panoramaudsigten over Faxe Bugt.

Michael Thimgaards renovering af den slidte ejendom fra 1934 er færdig, og der er især 3 personer, som jubler over resultatet.

Sidste år åbnede Liv Pedersen, sønnen Victor og datteren Astha nemlig endelig dørene op til Hjortholms.

– Det er sjovt at skulle arbejde i Faxe Ladeplads, hvor vi er vokset op. Og da vi så Hjortholm første gang, var vi ikke i tvivl, siger Victor Pedersen.

Og det bliver netop de to søskende, der kommer til at stå i spidsen for den nye strandcafé.

Klassisk med et twist
De tre nye restauratører håber at kunne tyvstarte med åbning af et ishus allerede om et par uger, og der er flere tiltag i støbeskeen til både badegæster og cykelturister.

– Vi tilbyder en strandmenu, som man kan tage med – måske en grillet sandwich og nogle håndskårne pommes frites, siger han.

Det er klassiske retter, men med et moderne twist. Og så skal cafeen også være et sted, hvor man kan gå hen og får en spændende drink.

Hygge på tagterrassen
En anden nyskabelse på det genoplivede spisested er en stor tagterrasse med en imponerende havudsigt.

Udsigten kan også nydes fra det udendørs område foran cafeen, og alt i alt får Familien Pedersen plads til cirka 150 gæster på Hjortholm, der bliver indrettet med blandt andet en større spiseafdeling, en mere tilbagelænet lounge, et mødelokale og endda en ferielejlighed på første sal.